Adres: Duisterendijk 5a, 8131 RA Wijhe
Postadres: Duisterendijk 5a 8131 RA WIJHE
+31 854 019 232
info@maasenergysystems.nl
Webshop: www.shop4power.nlOplossingen voor Netcongestie


Wat is Netcongestie en hoe kunt u dit oplossen?

Netcongestie is het beste te vergelijken met filevorming. Filevorming ontstaat meestal doordat er teveel verkeer op een te klein verkeersnetwerk zit. Zo is het ook met de congestie (verstopping) van het energienetwerk.

Er is op een bepaald deel van het netwerk een grotere vraag dan dat er geboden kan worden, of er is op een bepaald deel van het netwerk een te groot aanbod, dat ook niet verwerkt kan worden.

Oorzaken Netcongestie

Er zijn meerdere oorzaken voor de huidige situatie, TenneT geeft al tientallen jaren aan dat het energienet moet groeien en dat ze anders op een moment vastlopen omdat ze niet aan de vraag van energietransport kunnen voldoen. Deze groei is iedere keer weer tegengehouden met het argument, kosten.

Daarnaast is er een natuurlijke groei in energievraag, bedrijven groeien, er komen bedrijven bij, etc. Er is meer energie nodig. De komst van de elektrische auto’s helpt ook mee aan dit probleem, in plaats van brandstof tanken wordt er nu elektriciteit getankt, dat is heel goed maar het zorgt ook voor een nieuwe toename in de vraag naar energie.

Duurzame projecten niet de oplossing

Hier tegenover staan natuurlijk de duurzame projecten, zonneparken, windturbines en alle andere duurzame oplossingen om energie op te wekken. Helaas is dit niet een één-op-één compensatie. De zon schijnt niet altijd maximaal als er ook een maximale energie nodig is. De wind blaast niet altijd op zijn hardst op het moment dat een bedrijf aan het begin van de werkdag zijn machines opstart.

Het komt dus zeer regelmatig voor dat de opgewekte energie niet lokaal kan worden afgenomen. Dan moet deze energie het hoofdnet in, maar ook daar is niet altijd een verbruiker voor deze energie omdat de reguliere energie opwekkers (de energiecentrales) ook gewoon hun werk aan het doen zijn.


Energie transport probleem

ESS De oplossing voor netcongestie

Vaak is de oplossing die het meest compleet is, de oplossing die van vele eerdere oplossingen gebruik maakt en nog wat nieuws toevoegt. Het was lang niet mogelijk om energie even snel op te slaan en de volgende dag weer te gebruiken. Dat lukte niet, was te duur of zorgde voor een zodanige aanslag op die oplossing dat deze geen lang leven beschoren was.

Wij werken met ESS oplossingen met LFP batterijen die minstens 5000 laadcycli kunnen werken. Dat zou dus bij 250 werkbare dagen in een jaar, neerkomen op 20 jaar. Wanneer u dus 10 jaar moest wachten op uw nieuwe aansluiting bent u uit de brand.


Energie opslag voor bedrijven, buurtschappen en woonwijken

De oplossing is natuurlijk niet alleen voor bedrijven, het zou ook om een buurtschap of een woonwijk kunnen gaan. In basis blijft de oplossing gelijk.

Zonneparken worden steeds meer gebouwd, in grote en minder grote uitvoeringen, bedrijfsmatig, per wijk of door het rijk bijvoorbeeld langs snelwegen.
Om de opgewekte energie die op een moment niet gebruikt kan worden op te slaan is de volgende logische stap, die met een ESS Oplossing gerealiseerd kan worden.


Frans Maas - Energie Opslag expert

Onze Energie Expert Frans Maas kom graag gratis & vrijblijvend bij u langs om uw probleem inzichtelijk te maken én samen te werken naar een passende oplossing.

Vertel mij meer over Energie Storage Systems (ESS)
De stappen die we samen zetten van probleem naar oplossing

KENNISMAKING

Vult u op deze pagina een formulier in? Dan komen wij met 2 personen naar uw bedrijf om de problemen in kaart te brengen en kennis te maken.

1

MAATWERK ADVIES

Na onze kennismaking zullen wij een maatwerk advies uitwerken. Toegespitst op uw bedrijf en wensen. Hieraan is een vrijblijvende offerte gekoppeld.

2

REALISATIE

Uw eigen installateur kent u systeem het beste. Deze wordt bijgestaan door onze vakmannen met tips & advies en zo realiseert u de beste energie opslag voor uw bedrijf.

4

SERVICE

Wij vinden het belangrijk dat u ook na de realisatie over de juiste informatie beschikt. Daarom blijven wij u service bieden.

5


Wie kan gebruik maken van onze Energy Storage Systems?

Bedrijven op nieuwbouw locatie met peak shaving problemen

Energie & Nieuwbouw
Industriële klanten die groeien in productie en dus verbruik in energie

Energie & productiegroei
Adviseurs die hun klanten pro-actief willen informeren over netcongestie

Gratis expertise over ESS
Installateurs die extra kennis willen over energie opslag. Download ons E-book.

Download ons gratis E-book
Gemeenten die woonwijken willen aansluiten op een energie netwerk.

Energie & Gemeenten
Bedrijven die willen verduurzamen willen realiseren, maar niet kunnen terugleveren.

Energie & verduurzaming


Waarom kiezen voor Advies van Maas Energy Systems?


Aangepast op Uw bedrijfsvoering

Wij geloven in het samenwerken met uw huidige installateurs & interne experts in onze plannen. De perfecte aanvulling op uw huidige bedrijfsvoering.

Betaalbare Prijzen

Wij zijn onafhankelijk energie specialist. Wij werken merk onafhankelijk. Hierdoor betaalt u nooit teveel voor de geboden oplossing en weet u zeker dat u de beste oplossing heeft.

perfecte support

Onze medewerkers denken mee in uw vraagstuk. Bij ons bent u gegarandeerd van perfecte support ook na de installatie van een ESS. Hierdoor haalt u de meest optimale resultaten met uw systeem.


Meer weten over energie opslag? Neem contact met ons op!

Ontdek gratis & vrijblijvend de mogelijkheden van effectieve energieopslag voor uw bedrijf. Neem contact op met de energie experts van Maas Energy Systems.

Neem contact op